Fiber

Om du inte redan får i dig fibrer regelbundet är det dags att börja nu - fibrer har nämlighen en mängd positiva egenskaper, som hjälper dig och din kropp att må bättre.

En av de vanligaste sakerna man hör är att fibrer hjälper till att förhindra förstoppning. Detta är sant, självfallet, men man bör inte glömma alla andra fördelar som kommer av att inkorporera fibrer i sin diet.

Din kropp bryter nämligen inte ner fibrer, så som den bryter ner andra födoämnen, vilket leder till fibrerna passerar genom din kropp mer eller mindre hela.

Detta innebär att istället för att brytas ner till socker så hjälper fibrerna till att hålla matsmältningen balanserad, samt håller dig mätt längre, vilket gör fibrer till ett viktigt inslag i val av diet för viktminskning. Fibrer är även bra för att hålla kolesterolet nere.

Du kan finna fibrer i grynprodukter såsom havre, och även i bönor.

Fiber

2 artiklar

 • Inulin: Cikoriaroten Fiber
  ✔ Förbättrad maghälsa ✔ 90% naturligt fiber ✔ Ger ökad mättnadskänsla ✔ Veganskt Inulin är ett naturligt fiber från Cikoriaroten och hjälper din mage att må bra och dig att prestera. En matsked i en smoothie eller i bakning är ett bra sätt att fiberberika sin dag och göra magen glad samt addera lite sötma, ca 30-50% så sött som socker. Inulin bidrar till normal tarmfunktion genom ökad avföring frekvens vilket är bra för magen. Överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt.
  129,00 kr
  Bonuspoäng   13 Bonuspoäng
 • Prebiotisk Vetefiber
  ✔ Naturligt gluten- och laktosfri ✔ Lämplig för veganer
  139,00 kr
  Bonuspoäng   14 Bonuspoäng