Långsamma kolhydrater

En kolhydrat är inte bara en kolhydrat: det är energi, som kroppen använder på olika sätt.

De långsamma kolhydraterna är de som inte direkt går och blir energi, utan sparas, och används kontinuerligt under en längre tid.

Här har vi kolhydratskällor som balanserar blodsockret, såsom råris, grovt bröd, och linser.

Det finns självfallet en mängd fördelar med långsammare kolhydrater. T.ex. så blir du inte hungrig lika snabbt, då det stannar kvar längre i kroppen, och därav kan långsamma kolhydrater vara en betydande del för viktminskning.

I kosttillskottsform kan man hitta dessa långsamma kolhydrater i exempelvis palatinose, som ger långvarig energi utan att göra användaren tung i magen - vilket gör så att det lämpar sig ypperligt för långdistanslöpare/cyklare.

De långsamma är dock inte de enda kolhydraterna, utan det finns även snabba, som har sina egna fördelar.

Långsamma kolhydrater

1 artiklar

  • Palatinose: Låg GI socker
    ✔ Glykemiskt index - 32 ✔ Långsam energi ✔ God smak Palatinose (Isomaltulose) är ett socker med lågt glykemiskt index (32). Detta betyder att kroppen tar lång tid på sig att ta upp det och det tas upp i en jämn takt. För dig som vill ha ett hälsosammare alternativ till vanligt socker eller som vill få energi som räcker länge inför ett lopp eller för dig som vill skapa en gainer där energin ges under en längre tid är Palatinose perfekt. Produkten är ca 60% så söt som vanligt socker. I det fall du vill använda palatinose efter träning skall du tänka på att kombinera den med lite snabba kolhydrater också då du vill ha insulin utsöndrat i samband med intag av protein. En kombination av lite långsamma och lite snabba tillsammans med protein är prefekt. Testa att blanda i vårt labb under tabben "blanda själv" Palatinose har ett kemiskt namn som är Isomaltulose och är vanligt betsocker som genomgått en enzymatisk process. Genom denna process ändras bindningen mellan de två socker molekyler som bygger upp socker vilket gör att den blir svår för kroppen att bryta ned.
    99,00 kr
    Bonuspoäng   10 Bonuspoäng