Snabba kolhydrater

Trots att de snabba kolhydraterna har fått mycket dålig media på senaste tiden, så är de en lika viktig del av en diet som de långsamma.

Letar du t.ex. Efter en proteinmix som ska användas efter träning, så är snabba kolhydrater det givna tillvalet. Detta fungerar på ett sätt som liknar de snabba proteiner som finns, och som bör intas efter träning: om du vill att musklerna ska få direkt energi, och sätta sig i anaboliskt byggnadsläge, så behöver de energi på studs. Inte senare, utan nu.

I ett sådant läge är det inte optimalt att inta långsamma kolhydrater, som kommer ge dig energi i många timmar framöver. Nej, här behöver musklerna skjutas fulla av instantiv energi, som direkt kan användas för återuppbyggnad. Av denna anledning kan det vara en god ide att här ha snabba kolhydrater, istället för långsamma.

Detta bör inte förväxlas med att det skulle vara bra att inta snabba kolhydrater, såsom renodlat socker, närsomhelst. Förtärs detta vid frukost, t.ex. Så kommer blodsockret snabbt att falla, och energin kommer falla med den.

Det handlar helt enkelt om att välja rätt kolhydrat, för rätt tillfälle. Saker är relativa, och beroende av situation, vilket bör tas med i funderingarna, och valet av kolhydrat.

Snabba kolhydrater

4 artiklar

 • Maltodextrin

  Maltodextrin är en polysackarid kolhydrat med högt GI som kroppen kan tillgodose sig snabbt. Det passar bra för intensiv träning då kroppen har behov av snabb energi i form av kolhydrater

  Maltodextrin är ett vitt smaklöst pulver.

  Saknar en smak? Skapa egen i labbet!

  Ordinarie pris 69,00 kr

  Special Price 49,00 kr

  Bonuspoäng   5 Bonuspoäng
 • Dextros Energi

  Dextros är en snabb kolhydrat med högt GI. Dextros höjer blodsockernivåerna och fyller snabbt på glykogendepåerna, vilket gör det till en utmärkt källa till snabb energi. Dextros kan även öka upptaget av andra näringsämnen.

  Ordinarie pris 69,00 kr

  Special Price 49,00 kr

  Bonuspoäng   5 Bonuspoäng
 • Naturell honungspulver
  ✔ Rik på antioxidanter ✔ Lämpligt till bakning eller smoothies Ett undebart gott honungspulver som är ett gott alternativ till smaklösa kolhydrater som maltodextrin och dextros. Honungspulver tillverkas genom att äkta honung blandas med maltodextrin till en vätska som sedan spraytorkas till ett pulver som är lättlösligt i vatten.
  49,00 kr
  Bonuspoäng   5 Bonuspoäng
 • Performance Energy Amino
  Pure Energy Amino ger energi för att prestera på topp och orka genom hela passet. Drycken smakar fräscht och dricks med fördel precis innan och under passet för ett ge energi och fria aminosyror (BCAA 6:1:1) till kroppen för att orka träna hårt. BCAA står för Branched Chain Amino Acids eller grenade aminosyror som det heter på svenska. BCAA är de tre av de essentiella aminosyrorna som i studier har visat sig ha störst effekt på proteinsyntesen. Grenade aminosyror finns i alla proteiner du äter men till skillnad från i mat eller proteinpulver så är aminosyrorna i ett BCAA-tillskott redan i sin fria form och kan direkt tas upp av kroppen vilket leder till en större stimulans av proteinsyntesen.
  189,00 kr
  Bonuspoäng   19 Bonuspoäng