Tillskott vid olika tillfällen

Det finns generellt sex olika tillfällen då näringstillskott kan användas i vardagen. Vilket av alla dessa man väljer att ta ett näringstillskott är kan bero på dagsformen eller om man har en stressig vecka och inte hinner få i sig tillräckligt med vanlig mat. Det absolut vanligaste är att äta näringstillskott efter ett träningspass.

Bilden beskriver en normal dag där den kurvan representerar aminosyranivån i kroppen som vi kan använda för att bygga muskler. Samma kurva kan även representera blodsockernivån då kolhydrater släpps ut i blodet i form av sockerarter likt på ett liknande sätt som proteiner släpps ut i blodet som aminosyror. Den ena tillför byggmaterial och den andra tillför energi. De blå fälten är de tre målen mat man äter under en dag, de gröna är tillfällen då man kan äta ett näringstillskott och det orangea representerar träning som så klart även kan ske vid många andra tillfällen underdagen. 1 - 5 representerar de tillfällen då ett tillskott kan ätas och beskrivs närmare under bilden.1. Frukost: Till frukost äter man protein för att kickstarta kroppen efter sömnen som är kroppens återhämtnings fas. Kroppen är nästan tom på proteiner och behöver snabba proteiner speciellt om man vill göra ett morogn pass, jogg eller styrka. Desstuom är det bra att få is sig långsamma proteiner för att ha en högre aminosyra nivå i bloded ända fram till nästa måltid, då gynnar vi muskel tillväxt och fettförbrännine

2. Mellanmål: En proteinshake tas ofta som ett snabbt och enkelt mellanmål. Det görs för at få i sig nyttaiga näringsämnen som ger kroppen en bra blodsockerkurva och även tillförproteiner. Optimal en blandnign av långsamma och snabba proteiner och även en andel långsamma och snabba kolhydrater för att få enregi som räcker länge fram till nästa mål eller tränings pass.

3a. Före träningen: Har man ätit dåligt innan man går in och tränar kan träningen ha motverkande effekt då är det bra att få i sig en dos snabba kolhydrater och även lite snabba proteiner, att rekommendera det snabbaste proteinet som är Vassleisolat. Det är verksamt i ca en timma. Dricks shaken precis innan träning är det bättre att använda aminosyror för att inte ha magen full med protein under träningen.

3b. Under träning: Under träningen vill du ha energi och fri aminosyror som direkt kan tas upp av kroppen.

4. Efter träning: Efter träning måste både energi, kroppens bränsle, och protein, kroppens byggmaterial, ersättas. Beroende på vilka mål man har görs detta på olika sätt.

5. Innan man går till sängs: Under natten är sker majoriteten av kroppens reparationer, dvs uppbyggnad av nedbrytna muskler från träning. För att kunna bygga muskler måste det finnas fria aminosyror i blodet. För se till att dessa finns tillgänliga hela natten kan man äta ett långsmat protin som kasein eller ärtprotein. Dessa proteiner har visats hålla positiva aminosyranivåer i blodet i 7 timmar vilket är i stort sätt en hel natts sömn.

 

Tillskott vid olika tillfällen

7 artiklar

 • Kasein
  ✔ Långsamt upptag ✔ För dig som vill gå ned i vikt ✔ Förebygger muskel förtvining vid diet ✔ Med extra B6 för bättre upptag 100% rent kasein som är ett långsamt och konsistensbildande protein. Detta gör det perfekt att använda innan man går och lägger sig. Kaseinet ser till att kroppen alltid har material under den längre uppbygnadsprocessen. Mättnadskänslan du får av den här produkten är bra när du vill gå ner i vikt då du inte hinner bli lika hungrig mellan måltiderna när du äter ett mellanmål med kasein.
  189,00 kr
  Bonuspoäng   19 Bonuspoäng
 • Vassleproteinisolat
  ✔ Snabbt upptag ✔ Rik på BCAA och EAA ✔ Minimum fett och socker ✔ Starta/bosta anabolfasen> Vassle 100 Isolate är ett vassleproteinisolat av högsta kvalitet som är behandlat för att göra det extra lättlösligt (instantiserat). Det har över 85 g proteiner per 100 g och endast 1 g fett och 1,4 g kolhydrater. Vårt vassleisolat är ett av marknadens mest lättlösliga proteinpulver och det har en god smak både blandat med vatten och med mjölk vilket gör det till ett smidigt protein att ta med sig till gymmet.
  189,00 kr
  Bonuspoäng   19 Bonuspoäng
 • Proteinpannkakor
  ✔ 60% protein från 3 proteinkällor ✔ Lätta att laga ✔ Utan tillsatt socker ✔ Glutenfri Våra pannkakor är en ren njutning med hela 60% protein från 3 proteinkällor och så klart glutenfria. Pannkakorna är lätta att laga och smakar som vanliga pannkakor till efterätt , helgfrukost eller mellanmål. Tillsätt endast vatten, 2dl per 100g torrvara, och lite olja i smeten och stek sedan med lite olja för både tunna och tjocka pannkakor.
  109,00 kr
  Bonuspoäng   11 Bonuspoäng
 • Svenskt Vassle
  ✔ Muskelökning ✔ Högt proteininnehåll ✔ Från gräsbetande kor ✔ Naturlig och god smak Vassleprotein eller Whey 80 är ett perfekt allround protein som funkar utmärkt efter träning men också är gott i smoothies. Vårt protein kommer från svenska gårdar och förädlas sedan till välsmakande proteinpulver av oss här i Sverige.
  179,00 kr
  Bonuspoäng   18 Bonuspoäng
 • Muscel Recovery: 0 carbs
  Ultimate Muscle Repair med 0 carbs är en återhämtningsshake med en kombination av snabba och långsamma proteiner och kolhydrater. Direkt när shaken dricks ger den ett tillskott av snabba proteiner i form av vassleisolat och vasslekoncentrat samt snabba kolhydrater i form av maltodextrin och dextros. Dessa lättupptagliga ingredienser ger effekt i form av att börja bygga upp musklerna samt lagra in glykogen som kroppen kan använda som bränsle. När effekten av de snabba ingredienserna avtar är det istället den långsamma kolhydraten Palatinos (isomaltulos) och mjölkproteinet kasein som tar vid. Dessa tas upp långsamt i kroppen och ser till att din kropp har gott om energi och aminosyror för att bygga muskler under flera timmar.
  219,00 kr
  Bonuspoäng   22 Bonuspoäng
 • BCAA X:1:1 - Fruit Ninja
  ✔ 7g dosering för 6g rena aminosyror ✔ Mer aminosyror mindre annat för pengarna ✔ Veganska aminosyror av högsta kvalitet ✔ Premium smaker av goda frukter
  189,00 kr
  Bonuspoäng   19 Bonuspoäng
 • Nyttiga Scones
  ✔ Rika på protein och fiber ✔ Gjorda på supermjölet lupin ✔ 100% Glutenfria Nybakta scones till en lördagsbrunch är helt underbart gott, det kan nog de flesta hålla med om. Med hälsotreats nyttiga scones är de, utöver att vara riktigt goda, ett extra bidrag av protein och nyttigt fiber. Nyttiga scones gjorda på bl.a. lupin! Tillsätt olja och mjöl och voilà!
  79,00 kr
  Bonuspoäng   8 Bonuspoäng