Tillskott vid olika tillfällen

Det finns generellt sex olika tillfällen då näringstillskott kan användas i vardagen. Vilket av alla dessa man väljer att ta ett näringstillskott är kan bero på dagsformen eller om man har en stressig vecka och inte hinner få i sig tillräckligt med vanlig mat. Det absolut vanligaste är att äta näringstillskott efter ett träningspass.

Bilden beskriver en normal dag där den kurvan representerar aminosyranivån i kroppen som vi kan använda för att bygga muskler. Samma kurva kan även representera blodsockernivån då kolhydrater släpps ut i blodet i form av sockerarter likt på ett liknande sätt som proteiner släpps ut i blodet som aminosyror. Den ena tillför byggmaterial och den andra tillför energi. De blå fälten är de tre målen mat man äter under en dag, de gröna är tillfällen då man kan äta ett näringstillskott och det orangea representerar träning som så klart även kan ske vid många andra tillfällen underdagen. 1 - 5 representerar de tillfällen då ett tillskott kan ätas och beskrivs närmare under bilden.1. Frukost: Till frukost äter man protein för att kickstarta kroppen efter sömnen som är kroppens återhämtnings fas. Kroppen är nästan tom på proteiner och behöver snabba proteiner speciellt om man vill göra ett morogn pass, jogg eller styrka. Desstuom är det bra att få is sig långsamma proteiner för att ha en högre aminosyra nivå i bloded ända fram till nästa måltid, då gynnar vi muskel tillväxt och fettförbrännine

2. Mellanmål: En proteinshake tas ofta som ett snabbt och enkelt mellanmål. Det görs för at få i sig nyttaiga näringsämnen som ger kroppen en bra blodsockerkurva och även tillförproteiner. Optimal en blandnign av långsamma och snabba proteiner och även en andel långsamma och snabba kolhydrater för att få enregi som räcker länge fram till nästa mål eller tränings pass.

3a. Före träningen: Har man ätit dåligt innan man går in och tränar kan träningen ha motverkande effekt då är det bra att få i sig en dos snabba kolhydrater och även lite snabba proteiner, att rekommendera det snabbaste proteinet som är Vassleisolat. Det är verksamt i ca en timma. Dricks shaken precis innan träning är det bättre att använda aminosyror för att inte ha magen full med protein under träningen.

3b. Under träning: Under träningen vill du ha energi och fri aminosyror som direkt kan tas upp av kroppen.

4. Efter träning: Efter träning måste både energi, kroppens bränsle, och protein, kroppens byggmaterial, ersättas. Beroende på vilka mål man har görs detta på olika sätt.

5. Innan man går till sängs: Under natten är sker majoriteten av kroppens reparationer, dvs uppbyggnad av nedbrytna muskler från träning. För att kunna bygga muskler måste det finnas fria aminosyror i blodet. För se till att dessa finns tillgänliga hela natten kan man äta ett långsmat protin som kasein eller ärtprotein. Dessa proteiner har visats hålla positiva aminosyranivåer i blodet i 7 timmar vilket är i stort sätt en hel natts sömn.

 

Tillskott vid olika tillfällen

There are no products matching the selection.

This is a custom CMS block displayed when a category is empty.
You can replace it with any custom content at CMS->Static Blocks->Category Empty Collection