Ekologiskt Ärtprotein

179,00 kr
Line

✔ Naturligt gluten- och laktosfri
✔ Medelsnabbt upptag
✔ Perfekt för återhämtning styrka i kombination med uthållighet
✔ Bra mellanmålsprotein som ger mättnadskänsla

Ärtprotein tas upp lika bra av kroppen som proteiner från ägg och har en lika hög proteinhalt som vassleisolat. Ärtprotein är samtidigt helt fritt från mättat fett.

Proteinet löser sig lätt utan att klumpa sig och ger en tjockare konsistens men går att blanda med mer vatten. Det är ett medelsnabbt protein vilket gör det till ett bra protein efter träning speciellt om du har ett pass med en kombination av styrka och uthållighet, till exempel crossfit. Det medelsnabba upptaget gör det också till ett bra mellanmålsprotein som ger bra mättnadskänsla vilket är bra om man vill minska på kolhydraterna, öka proteinintaget och gå ned i vikt.

* Obligatoriska fält

    • Bonuspoäng Genom att köpa denna produkt får du 18 Bonuspoäng
    • Applies only to registered customers, may vary when logged in.

Naturligt protein

Naturligt och rent protein

Ärtproteinein tillverkas från gula ärtor och genomgår en skonsam kemikaliefri process för att renas till protein vilket ger ett protein av hög kvalitet

Bra för miljön

Protein bra för miljön

Ärtor tar upp kväve från luften och behöver därför mindre gödsel än många andra grödor och behöver inte heller vattnas så mycket vilket är bra för miljön

Stark med ärtprotein

Perfekt för träning

Ärtprotein är rik på protien hela 80% med ett medelsnabbt upptag vilket är utmärkt för träning. Speciellt kombinations sporter med både styrka och uthållighet

 

Perfekt till supersmoothie

Perfekt till supersmoothie

Ärtprotein passar utmärkt för att proteinberika en god smoothie. Mellan 15g och 30g ger gott om protein perfekt för att hålla dig mätt och ge en lean kroppsfrom

100% Veganskat

100% Veganskt

Vårt ärtprotein är certifierat 100% veganskst av Djurens rätt.

 

Innehåll

Näringsvärden per 100 g Naturell Choklad
Protein 80 g 68 g
Energi 1467 kJ / 351 kcal 1519 kJ / 363 kcal
Kolhydrater 3 g 3,4 g
varav sockerarter 0 g 0,04 g
Fett 6 g 7,04 g
varav mättat fett 0 g 1,31 g
Salt 3,75 g 3,75 g
Detta är ett näringstillskott och ersätter inte en normal kost.

Ingredienser

Ärtproteinkoncentrat, Kakaopulver (i chokladsmak), arom (eftersmak), sötningsmedel (efter val)

Dosering

Blanda 0,75 dl (35 g) med 2,5 dl mjölk eller vatten i en shaker Mängden kan ökas eller minskas efter behov. 1 kg innehåller ca 29 portioner.

Aminosyror, Allergi- och Ingrediensinformation
Aminosyraprofil (Naturell smak)
Essentiella Icke-essentiella
L-Isoleucin 3,8 g L-Alanin 3,5 g
L-Leucin 6,6 g L-Cystin 0,8 g
L-Valin 4 g L-Arginin 7 g
L-Lysin 5,7 g L-Asparaginsyra 9,3 g
L-Metionin 0,9 g L-Glutaminsyra 16,7 g
L-Fenylalanin 4,4 g L-Glycin 3,2 g
L-Treonin 3,1 g L-Prolin 3,5 g
L-Tryptofan 0,8 g L-Serin 4,1 g
L-Histidin 2 g L-Tyrosin 3,1 g

Allergiinformation!

Produkten produceras i en anläggning som hanterar ägg-, mjölk-, och ärtproteiner.

Tips

Ärtprotein passar bra som ett vegetabiliskt alternativ till animaliska proteiner som till exempel vassleprotein. Du kan förstås dricka det efter träning när kroppen har ett stort behov av näring men vårt ärtprotein är också perfekt att mixa med bär till en frukost-smoothie eller som ett gott mellanmål. Vårt ärtprotein har en mild smak av ärta som passar mycket bra i en smoothie tillsammans med bär men går även bra att smaksätta med vår chokladsmak och dricka som den är blandat med mjölk eller vatten.

Ingrediensinfo

Ärtan är en baljväxt och kan därför till skillnad från de flesta växter ta upp kväve direkt från luften vilket gör att man inte behöver använda konstgödsel i odlingen. Ärtproteinet är garanterat GMO-fritt. Ärtodling kräver mindre växtgifter och mindre vatten än många andra grödor vilket är ytterligare positiva miljöaspekter med denna proteinkälla.

Vårt ärtprotein produceras genom att de gula ärtorna mals till ett mjöl som sedan separeras i stärkelse och protein genom en unik kemikaliefri process som är mycket skonsam mot råvaran. Proteinet spraytorkas därefter för att producera ett fint pulver.